Asbestattest laten opmaken: Ontdek de voordelen

Een asbestattest laten opmaken, is op verschillende momenten een goed idee. Sta je bijvoorbeeld op het punt je woning te verkopen? Dan is het belangrijk om in kaart te brengen hoe het zit met de aanwezigheid van asbest in de woning. Echter is het net zo goed mogelijk dat je puur op zoek bent naar een asbest inventaris van je huis, appartement of (bedrijfs)pand.

In deze tekst nemen we met je door wat de specifieke redenen zijn om te kiezen voor het laten opmaken van een betrouwbaar asbestattest. Zodoende heb je binnen de kortste keren een duidelijk beeld van de toegevoegde waarde van deze optie. Lees meer over de asbestinventaris op de website van OVAM.

De voordelen van een asbestattest

Er kleven al met al aardig wat voordelen aan het laten opmaken van een betrouwbaar asbestattest. Bij De Asbest Inventariseerder zijn we intussen uitgegroeid tot een ware expert op dit gebied. Zodoende weten we als geen ander wat het te bieden heeft. We zetten de belangrijkste voordelen graag voor je op een rijtje.

Geeft uitsluitsel over aanwezigheid asbest

De basis van een asbestattest is uiteraard dat het ervoor zorgt dat je uitsluitsel krijgt over de aanwezigheid van asbest. Bij een vermoeden van asbest hoeft het namelijk niet altijd zo te zijn dat het ook daadwerkelijk aanwezig is. Desondanks is dit zeker bij oudere panden vaak wel het geval. Het is dan fijn om zo snel mogelijk actie te ondernemen en te achterhalen of er eventueel asbest in je huis, appartement of andersoortig pand zit.

Geeft duidelijkheid over hoeveelheid asbest

Daarnaast is er sprake van een flink verschil tussen ‘een beetje’ asbest en ‘heel veel’ asbest. Vandaar dat een groot voordeel van een asbestattest ook is dat het duidelijkheid oplevert over de precieze hoeveelheid asbest die in het pand aanwezig is. Zeker bij grotere hoeveelheden is er sneller sprake van een gevaarlijke situatie. Bij De Asbest Invetariseerder zorgen we ervoor dat we tot in detail ons werk goed verzorgen, zodat je precies weet hoeveel asbest er eventueel in het pand zit.

Advies over veilige verwijdering asbest

Het constateren van asbest is de eerste stap. Vervolgens achterhalen we dus wat de precieze hoeveelheid asbest in het huis, appartement of pand is. Wanneer ook dit duidelijk is, is het tijd voor de volgende stap; bepalen hoe het materiaal op een veilige manier te verwijderen of onder controle te houden is. Ook dit proces vergt namelijk een grote mate van zorgvuldigheid. Als expert zijn we goed in staat om vast te stellen wat het meest verantwoorde plan van aanpak is. Zo ben ook jij binnen de kortste keren op de hoogte van wat je het beste kunt doen.

Conclusie of pand asbestveilig is

Het laatste grote voordeel van een betrouwbaar asbestattest laten opmaken, is dat je ook een conclusie ontvangt. We hebben het dan over de conclusie of het onderzochte pand asbestveilig is of dat er sprake is van een onveilige leef- en/of werkomgeving. Daarmee weet je uiteindelijk op ieder mogelijk vlak waar je mee te maken hebt en wat je precies moet doen.

Iemand laat een asbestattest opmaken.

Kies voor De Asbest Inventariseerder

Wil je dus binnen de kortste keren een duidelijk beeld hebben van de asbestsituatie in jouw huis, appartement of (bedrijfs)pand? Dan is dit het ideale moment om in actie te komen en voor een asbestattest van de De Asbest Inventariseerder te kiezen. We kijken ernaar uit om je verder te helpen en van een passend advies op maat te voorzien.

Zo hoeft het nooit lang te duren voordat je gebouw daadwerkelijk klaar is voor de verkoop of om puur zeker te zijn van je eigen, veilige leef en-/of werkomgeving in het gebouw waar je nagenoeg dagelijks te vinden bent!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *