Premies voor asbestverwijdering

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat in de jaren ’90 veelvuldig werd gebruikt in de bouwsector en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder kanker. Gelukkig zijn er premies voor asbestverwijdering in Vlaanderen beschikbaar voor de Vlamingen die hun asbest willen laten verwijderen.

De gemeenten verschillen in de premies voor asbestverwijdering en deze zijn afhankelijk van het type asbest dat moet worden verwijderd. Daarnaast zijn er premies beschikbaar voor de vervanging van asbesthoudende materialen. Voordat je in aanmerking komt voor de premies, dien je aan voorwaarden te voldoen, waaronder de leeftijd van het gebouw van minstens 10 jaar en het indienen van de aanvraag voor de premie vóór de start van de werken.

Het is van cruciaal belang om asbest op een veilige manier te verwijderen. Sommige premies zijn daarom alleen beschikbaar voor bedrijven die zijn erkend door de Vlaamse overheid. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren voordat je besluit om asbest te laten verwijderen.

Het verwijderen van asbest kan een dure aangelegenheid zijn. Door gebruik te maken van de premies kan je financiële steun ontvangen en investeren in de gezondheid van de bewoners. Het kan ook leiden tot een verhoging van de waarde van het pand. Het is de moeite waard om te onderzoeken welke premies er beschikbaar zijn en om de verwijdering van asbest serieus te overwegen.

Het is van groot belang om erkende professionals in te schakelen voor een veilige asbestverwijdering. Asbestverwijdering is namelijk complex en mag alleen door deze professionals worden uitgevoerd. Informeer daarom vooraf naar de kwalificaties en ervaring van de bedrijven en professionals die je overweegt. Zo weet je zeker dat de asbestverwijdering veilig en verantwoord verloopt en de gezondheid van bewoners beschermd wordt.

Benieuwd naar de premies voor asbestverwijdering in Vlaanderen?

Op de website van Vlaanderen vind je concrete informatie voor welke premies je in aanmerking komt.