Onze werkwijze bij het opmaken van een asbestattest is zeer nauwgezet en gestructureerd. We hechten veel belang aan het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over de woning en de gebruikte bouwmaterialen, en we voeren een grondige inspectie ter plaatse uit. Tijdens deze inspectie worden alle aanwezige en zichtbare asbesthoudende materialen geïnventariseerd en geanalyseerd.

Hieronder leest u meer over onze werkwijze:

 
 
1
Offerte/Attest Aanvragen
Offerte/Attest Aanvragen
Vraag een offerte of attest aan via ons aanvraagformulier. We bezorgen jou dan zo snel mogelijk de offerte en/of een opdrachtformulier dat we jou zullen vragen in te vullen.

Dit ondertekende opdrachtformulier is jouw officiële toestemming om een asbest-attest te mogen opstellen.

Verstrek ons zoveel mogelijk informatie over de woning en de bouwmaterialen, inclusief het bouwjaar, de oppervlakte, een indelingsplan, facturen, bonnetjes en foto’s van renovatiewerken na 2001. Laat ons weten of u weet hebt van asbesthoudende materialen in of rond de woning.

 
Vooronderzoek
2
Vooronderzoek
Onze asbest deskundige inventarisatie zal op basis van de aangereikte informatie en bevestiging van de aanvraag het nodige vooronderzoek uitvoeren. Dit is nodig naar aanloop van het plaatsbezoek.
 
3
Plaatsbezoek
Plaatsbezoek
Onze asbest deskundige zal op de afspraak ter plaatse een visuele niet-destructieve inventarisatie uitvoeren van alle aanwezige en zichtbare asbesthoudende bouwmaterialen en deze registreren in de OVAM-applicatie, inclusief locatie- en detailfoto’s.

Als er bouwmaterialen zijn die niet visueel kunnen worden vastgesteld, zal de asbest deskundige een monstername uitvoeren voor analyse in het labo via PLM-methode.

 
Labo-Analyse
4
Labo-Analyse
Het labo analyseert de monsternames via PLM-methode om de aanwezigheid van asbestvezels en het exacte type asbest te bepalen.
 
5
Finalisatie Asbest-Attest
Finalisatie Asbest-Attest
Nadat alle gegevens in de OVAM-databank zijn aangevuld, ontvangt u een digitaal proefexemplaar en factuur. Na betaling ontvangt u het definitieve digitaal exemplaar van het asbestattest. Op verzoek kunnen we het rechtstreeks naar uw notaris en/of vastgoedmakelaar verzenden.
 
De Asbest Inventariseerder
5.0
Gebaseerd op 43 beoordelingen
powered by Google
Sofie VesschemoetSofie Vesschemoet
18:40 07 Apr 24
Top service, snel en professioneel. Kan ik alleen maar aanraden.
wienand de leeuwwienand de leeuw
19:32 03 Apr 24
Een heel vlotte communicatie zonder al te veel rompslomp voorafgaand, tijdens en na de keuring
Inge Van den BergenInge Van den Bergen
18:36 02 Apr 24
Zeer vlotte communicatie en afhandeling. Geen groot bedrijf waardoor het persoonlijk contact aangenaam verloopt.Ook achteraf nog beschikbaar voor mogelijke info.Een aanrader!
Lucas BauwensLucas Bauwens
11:04 02 Apr 24
Snelle en vlotte service. In samenwerking met de elekriciteitscontrole was de job in een uur geklaard.
Sandra PalinckxSandra Palinckx
09:05 02 Apr 24
Na het aanvragen van een offerte op hun website contacteerde Cédric me onmiddellijk om een afspraak in te plannen. Supersnelle en efficiënte service. Voor een asbestattest, slechts 1 adres, nl De AsbestInventariseerder !
Etienne VerhaertEtienne Verhaert
12:11 01 Apr 24
Snel en efficiënt en daarnaast ook zeer vriendelijk. De combinatie van EPC met asbest inventaris en elektrische keuring is ook financieel interessant. Een echte aanrader dus!
Tom SneldersTom Snelders
14:56 09 Jan 24
Ik kan deze firma zeker aanraden, vriendelijke persoon die zijn afspraken nakomt! Ik heb een asbest attest laten opstellen voor mijn appartement in Turnhout wat snel en correct is afgeleverd en goedkoper dan andere firma's uit de buurt.
Veerle SchelfhoutVeerle Schelfhout
11:17 07 Jan 24
Ik werd via de architect die mijn bouwproject begeleidt doorverwezen. Het contact verliep zeer vlot, vriendelijk en stipt. Cédric bekijkt samen met jou wat de beste onderzoeksoptie is en zet geen druk. Afspraak om het onderzoek uit te voeren volgt snel op contact. Onderzoek in de woning verloopt efficiënt. Er wordt transparant gewerkt. Rapport was - zoals beloofd - ook snel beschikbaar.
js_loader