Onze werkwijze bij het opmaken van een asbestattest is zeer nauwgezet en gestructureerd. We hechten veel belang aan het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over de woning en de gebruikte bouwmaterialen, en we voeren een grondige inspectie ter plaatse uit. Tijdens deze inspectie worden alle aanwezige en zichtbare asbesthoudende materialen geïnventariseerd en geanalyseerd.

Hieronder leest u meer over onze werkwijze:

 
 
1
Offerte/Attest Aanvragen
Offerte/Attest Aanvragen
Vraag een offerte of attest aan via ons aanvraagformulier. We bezorgen jou dan zo snel mogelijk de offerte en/of een opdrachtformulier dat we jou zullen vragen in te vullen.

 

Dit ondertekende opdrachtformulier is jouw officiële toestemming om een asbest-attest te mogen opstellen.

Verstrek ons zoveel mogelijk informatie over de woning en de bouwmaterialen, inclusief het bouwjaar, de oppervlakte, een indelingsplan, facturen, bonnetjes en foto’s van renovatiewerken na 2001. Laat ons weten of u weet hebt van asbesthoudende materialen in of rond de woning.

 
Vooronderzoek
2
Vooronderzoek
Onze asbest deskundige inventarisatie zal op basis van de aangereikte informatie en bevestiging van de aanvraag het nodige vooronderzoek uitvoeren. Dit is nodig naar aanloop van het plaatsbezoek.
 
3
Plaatsbezoek
Plaatsbezoek
Onze asbest deskundige zal op de afspraak ter plaatse een visuele niet-destructieve inventarisatie uitvoeren van alle aanwezige en zichtbare asbesthoudende bouwmaterialen en deze registreren in de OVAM-applicatie, inclusief locatie- en detailfoto’s.

 

Als er bouwmaterialen zijn die niet visueel kunnen worden vastgesteld, zal de asbest deskundige een monstername uitvoeren voor analyse in het labo via PLM-methode.

 
Labo-Analyse
4
Labo-Analyse
Het labo analyseert de monsternames via PLM-methode om de aanwezigheid van asbestvezels en het exacte type asbest te bepalen.
 
5
Finalisatie Asbest-Attest
Finalisatie Asbest-Attest
Nadat alle gegevens in de OVAM-databank zijn aangevuld, ontvangt u een digitaal proefexemplaar en factuur. Na betaling ontvangt u het definitieve digitaal exemplaar van het asbestattest. Op verzoek kunnen we het rechtstreeks naar uw notaris en/of vastgoedmakelaar verzenden.